Huib kijkt met een lachend gezicht over de schouder van een engeltje naar de kinderen van de Vaan & Goosen stichting in Pattaya

Huib1

~STILLE WATEREN HEBBEN DIEPE GRONDEN~
Bij lieden, die zich weinig uitlaten, zit dikwijls meer dan men naar uiterlijke schijn vermoeden zou)

PATTAYA:~ Gisteren was uw nieuwsbeer Olleke Bolleke in Thailand door het echtpaar de Vaan- Goosen uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de overdracht van een computerlokaal, welke speciaal is ingericht voor de kinderen van migranten ouders.

Huib2

Voor Olleke Bolleke verder gaat met iets te schrijven over de stichting, wilt hij eerst even stil staan bij een onverwachte gebeurtenis binnen de Nederlandse gemeenschap, welke vorig jaar juli plaatsvond.

Zoals de meeste lezers van Olleke Bolleke weten, moesten wij vorig jaar in de maand juli afscheid nemen van Huibert den Tuinder, in de volksmond Huib geheten. Zoals bekend Huib was een man van weinig woorden, maar wie er eens voor ging zitten, kwam er al snel achter dat er veel meer achter Huib stak, zo was hij een fervent muziekliefhebber, zodat al ergens livemuziek was, was Huib daar ook aanwezig om te genieten van de klanken die hem bekend in de oren klonken en ik kan u vertellen …..dat waren er vele!

Het jaarlijkse beach voetbal was ook een dingetje van Huib, als trouwe supporter van het Nederland Beach voetbal team, zat hij iedere wedstrijd trouw op de tribune, joelend en schreeuwend om de spelers aan te moedigen. 

Huib3

Foto: Gerbrand Castricum

In de weken dat het beach voetbaltoernooi van Pattaya werd gespeeld moest je niet bij Huib aankomen, hij had geen tijd…..eerst voetbal en daarna een lekker biertje.

Het heengaan van Huib gaf voor menigeen een gevoel van ongeloof, het was even niet te bevatten maar al snel drong de realiteit van het leven tot ons door…Huib was niet meer!

Het was niet alleen voor Olleke Bolleke maar ook voor vele anderen medelanders een verrassing dat Huib bepaald had, dat een deel van zijn liquide nalatenschap naar de migrantenkinderen van de stichting “de Vaan – Goosen” moest gaan.  

Huib4

Deze stichting zet zich op een noemenswaardige wijze in voor de kinderen van migranten arbeiders die in de bouw en fabrieken in Pattaya proberen de eindje aan elkaar te knoppen. 

Renée Goosen en Jan de Vaan hebben met hulp en donaties de voortgang van wijlen Martin Brands Childcare een geweldige impuls gegeven, dit door in begin van dit jaar een prachtig gebouw nabij te Sukhumvit Road te realiseren.

Een gebouw waar de kinderen, soms wel 90 kinderen per dag opgevangen worden, ze krijgen daar hun natje en droogje en krijgen educatie en inspiratie om hun verdere leven goed op deze aardbol te doorstaan.

Huib5Huib6

De nalatenschap van Huib liet toe, dat er een prachtig computerlokaal gerealiseerd kon worden, tientallen computers staan opgesteld om de kinderen in de digitale wereld wegwijs te maken.  Het zal de familie van Huib ongetwijfeld een gevoel van trots geven, als zij vernemen dat de lesruimte het “Huib den Tuinder lokaal” genoemd wordt. Dit kon mede door de Duitse heer Hans Meuller gefaciliteerd worden.

Afgelopen zondag (28 februari 2021) werd Renée Goosen door de programmamakers van de Oh, Oh, Oh, dit is de Paul en Fenno Show van Olleke Bolleke Radio geïnterviewd worden. In dit interview vertelt Renée meer over waar zij en haar man Jan voor staan, u kunt dit interview hieronder beluisteren.

Olleke Bolleke in Thailand

Go To Top